Artistar

 
 
_MG_1599-Edit.jpg

Audun Sandvik

Audun har vore med sidan starten i 2003, og er veteranen i Gloppen Musikkfest. Vi er glad for ynskje han velkomen i år og, som festivalmusikar og til det store solistoppdraget - med KORK i Sjostakovitsj cellokonsert nr 1,- eit verk som let både cello og utøvar utfalde seg til fulle. Han begynte si solistverksemd på Troldhaugen - i heimbyen Bergen - som 16-åring. Til dagleg er Audun solocellist i KORK og Det Norske Kammerorkester, og blei nyleg utnemnd til professor ved Norges arktiske universitet i Tromsø. Tjuagutten Audun er kjent frå ei rekkje solist-framføringar i radio og tv. Audun kombinerer gjerne det uttrykksfulle spelet med ei leiken og forløysande framferd på scena.

Audun er utdanna ved Norges Musikkhøgskole og ved Indiana University i USA. Han har hyppige solistoppdrag og har vunne ei rekkje prisar, som den høgthengande «Unges Lindemanpris» i 2013. I fjor spelte han og pianist Sveinung Bjelland inn ein cd med sonatar av Rakhmaninov og nettopp - Sjostakovitsj. 

Audun spelar på ein cello som blei bygd i Roma i 1695, av fiolinmakaren Giorgio Tanginger. Han er den eine av dei kunstnarlege leiarane våre

 

 
anders_nilsson.jpg

Anders Nilsson

Han har vært solist med samtlige profesjonelle symfoniorkestre i landet og opptrer ofte som kammermusiker og ensembleleder. Han studerte i Oslo, Berlin og Stockholm, med lærerne Alf Richard Kraggerud, Stephan Barratt-Due, Ulf Wallin og Detlef Hahn.

Som ensembleleder samarbeider han med Base Kammerorkester, Wermland Opera orkester, og TrondheimSolistene. Sistnevnte ledet han på deres Grammy-nominerte plate «Divertimenti» på plateselskapet 2L. På samme selskap har han utgitt et kritikerrost album med musikk av Ravel og Debussy, sammen med pianisten Sveinung Bjelland.

Fra 2008 til 2014 var Anders kunstnerisk leder for Hardanger Musikkfest. I 2014 tiltrådte han som 1. konsertmester i Kringkastingsorkesteret og i 2016 fortsatte han jobben som 1. konsertmester for den Kongelige Svenske Opera.