Back to All Events

Tangofest

  • Trivselshagen Gota Sogn og Fjordane, 6823 Norge (map)

Åsbjørg Ryeng - bandoneon | Bjarne Magnus Jensen - fiolin

Marius Flatby - kontrabass | Catharina Chen - fiolin | Aine Suzuki - bratsj | Ingvild Nesdal Sandnes - cello | Ingrid Andsnes - klarver


Tangofest i Blackbox

Dansa vikingane tango? Dei må jo han dansa, men kva dansa dei eigentleg? Snorre skreiv ikkje noen om dansen, men vi veit at dei song. Finst det noko folkeslag som ikkje har hatt musikk, dans og song hjartet nært, som ein viktig del av sin kultur. Tango er ein del av verdsaven; den oppstod som spontan og glad musikk på dei argentinske bordellane; frå ein herleg miks av polka, masurka, habanera, milonga og candombes. Vikingane reiste ut på tokt, fekk dei då med seg dans, som ein del av skatten og ballasten på veg heim? Tangoen gir oss i kveld ein rikare kvardag, midt i verda.

Vi har fått Gloppen Tango med på laget og etter pausen vert det opent dansegolv.

Pris: 300,-

Fredagsbillett (bdhuset + tangofest): 400,-

Earlier Event: September 6
Breimsvegen 1518
Later Event: September 7
Morgon på Lauget